A VTSZ-ről

Központi e-mail címünk: vtszoffice@gmail.com

Postai címünk:

Vasutas Természetjárók Szövetsége

1113 Budapest, Villányi út 48/b. 2/1

Kedves Látogató!

Reméljük honlapunk látogatása érdekes lesz, és szövetségünkről hasznos információkat tudunk nyújtani. Megismerhetők „történelmünk” legszebb eseményei, működésünk dokumentumai és programjaink.

Szövetségünk (rövidítve VTSZ) a rendszerváltozással egyidős, 1990. februárjában tartotta meg alakuló közgyűlését, és kifejezetten a megőrzésre méltó hagyománnyal rendelkező vasutas természetjáró mozgalom megmentését és fejlesztését tűzte zászlajára.

Jogelődünk, a Vasutas Természetbarát Szakbizottság 1952. november 22-én, Bánkúton határozta el a vasutas természetjárás összefogott fejlesztését, amely egyben a természetjárók háború utáni szellemi talpraállása is volt. A több mint fél évszázada a Vasutas Természetbarát Szakbizottságban olyan neveket találhatunk, mint Forgó Jánost, dr. Gámán Józsefet, Fornády Tibort, Thuróczy Lajost, Vizkelety Lászlót Bokody Józsefet Budapestről, Edőcs Pált Sopronból, Peske Istvánt Miskolcról.

Szövetségünk jogelődjéhez vagy tagszervezetéhez kötődik a Vasutas Kupa országos tájékozódási verseny, az Országos Kék-túra mozgalom megindítása (a Szent István-vándorlás megújítása), de már szövetségünk is indított, illetve támogat olyan mára országosan ismert rendezvényeket, mint a Kisvasutak Nyomában vagy a Lokomotív 424 teljesítménytúra .

A honlapon megtalálható információk és dokumentumok tartalmazzák a legfontosabb tudnivalókat rólunk és tagszervezeteinkről. Képtárunkban megtalálhatók a programjainkon készült képek, havonta megjelenő Hírlevelünk képes beszámolókat tartalmaznak szövetségünk és tagszervezeteink programjairól, eseményeiről, negyedévente megjelenő Híradónk nyomtatott formában is összefoglalja a legfontosabb eseményeket és tudnivalókat szövetségünk életéről.

Szervezetünk 19 vasutas vagy vasútbarát természetjáró szervezetet, egyesületet és természetjáró szakosztályt tömörít, és legfőbb értékünknek azt tartjuk, hogy tagjaink rendszeresen túráznak, találkoznak a szövetség vagy egymás túráin.

Közhasznú szervezetként működünk, gazdálkodásunk kiegyensúlyozott, a beszámolók megtalálhatók a honlapunkon.
Szívesen fogadjuk az SZJA 1 %-os felajánlásokat, adószámunk 19021887-1- 43 .
A felajánlásokból befolyt összeget szövetségünk minden évben az Országos Vasutas Természetjáró Találkozó rendezésére fordítja.

Tagjaink sorszámozott igazolványt kapnak.

Éves tagdíj 2018. január 1-től:

  • felnőtteknek 1800 Ft,
  • nyugdíjasnak 1200 Ft,
  • 14-24 éve közötti diákoknak 500 Ft
  • 14 éves korig ingyenes
  • 90 év felett ingyenes

Éves tagdíj 2011. január 1. – 2017.december 31. között:

  • felnőtteknek 1200 Ft,
  • nyugdíjasnak 700 Ft,
  • 14-24 éve közötti diákoknak 300 Ft
  • 14 éves korig ingyenes
  • 90 év felett ingyenes

Mit kapsz ezért az összegért? (avagy a VTSZ tagság előnyei)

Várjuk érdeklődését, kérdését és véleményét a vtszoffice@gmail.com  e-mail címre.

Jó böngészést kívánunk.

Szentgyörgyi Magdolna
elnök

VTSZ alapszabály: VTSZ_Alapszabály (pdf)

Bejegyzési végzés: VTSZ_Bírósági_nyilvántartás  (pdf)

  1% letölthető pdf formátumban

Rendezvényeink lemondási feltételei